Nemeškal Libor

cizí jazyky: AJ

email: nemeskal@fmk.utb.cz

web: http://www.utb.cz/fmk/o-fakulte/lide-na-fmk?sid=nemeskal

Střihač, producent, pedagog. Absolvent UK v Praze (filmová historie a estetika) a FMK UTB ve Zlíně (střihová skladba). V letech 2002 až 2006 se aktivně zapojoval do oblasti nezávislé tvorby, v rozmezí let 2006 až 2010 působil v oblasti filmové distribuce a jako hlavní organizátor festivalu „Zlatý voči“. Od roku 2003 se zabývá zakázkovým střihem audiovizuálních děl (videoklipy, reklamy, propagační videa, televizní pořady, animované, dokumentární a hrané filmy). Od roku 2010 Libor přednáší na FMK UTB ve Zlíně, kde zastával funkci ředitele Ústavu animace a audiovize a proděkana pro tvůrčí činnost. Kromě akademického úvazku pracuje jako střihač a producent v animačním a postprodukčním studiu Bare Bear.

filmografie:

Česká filmová avantgarda (The Czech Film Avant-Garde), Libor Nemeškal/FMK, Bare Bear Studio, dokumentární film, 61 min., ČR 2015 (režisér)

Posedlost (The Possession), Jakub Machala/ FMK, dokumentární film, 26 min, ČR/Kanada 2015  (střihač)

EXPO 2015 – Český pavilon (EXPO 2015 – The Czech Pavilion), Jan Hubáček/ HubaFilm, reklamní spot, 3 min., ČR/Itálie 2015 (střihač)

Krasty a moucha (Krasty and the Fly), Radovan Surý/Bare Bear Studio, animovaný seriál, 4 x 2 min., ČR 2014 (střihač)

Pojď se mnou (Come With Me), Michele Odehnalů, animovaný film, 11 min., ČR 2014 (střihač)

TA Compact P, Petr Babinec/IS Produkce, industry, 4 min., ČR/Norsko 2014 (střihač)

30 portrétů, Jakub Machala, TV serie, 10 x 3 min., ČR/SR 2014 (střihač)

Milostný deník (Lovebook), Hana Kotlářová/FAMU, animovaný film, 9 min., ČR 2013 (střihač)

Czech Airlines Safety Video, Radovan Surý/Bare Bear Studio, animovaný / industry, 3 min., ČR 2013 (script editor)

(A)wake, Jakub Machala, dokumentární film, 21 min., ČR/SR/Polsko/Maďarsko 2013 (střihač, dramaturg)

Marie, Martin Smékal, dokumentární / fantasy, 10 min., ČR 2012 (střihač)