Habilitace Jarosława Kamińského

Srdečně zveme na habilitační přednášku Jarosława Kamińského, která se uskuteční v pondělí 28. května 2018 od 16h na FAMU.

Přednáška bude zaměřena na pozoruhodný proces vzniku filmu Ida, oceněného Oscarem za nejlepší zahraniční film (2015).

Jarosław Kamiński vystudoval přažskou FAMU a spolupodílel se na osamostanění katedry střihu na filmové škole v Lodži.

Zakládal asociaci střihačů v Polsku.

Je spoluautorem konceptu European Editing Masterclass, které spolu s FAMU běží osmým rokem a spojuje jednou za rok evropské filmové školy se specializací na střihovou skladbu.

Kromě Idy se jako střihač podílel například na filmech Córki Dansingu (The Lure / Vábení sirén 2015), Sztuka kochania czyli historia Michaliny Wisłockiej (Art of Loving / Umění milovat 2017) nebo Rehepapp (November / Listopad 2017).