Jednání s ředitelem výroby ČT Václavem Myslíkem

V úterý 18. listopadu proběhlo jednání mezi zástupci A.F.S. a ředitelem výroby České televize panem Václavem Myslíkem. Setkání se účastnil rovněž šéfproducent Zpravodajství, aktuální publicistiky a sportu ČT Daniel Juřička a zástupce právního úseku Jindřich Vodička. A.F.S. zastupovali Šimon Špidla, Matouš Outrata a Adam Brothánek. Předmětem jednání byly neuspokojivé pracovní podmínky střihačů spolupracujících na pořadech ČT a problém tzv. rámcové smlouvy.

Ředitel výroby vyslechl námitky A.F.S. týkající se pracovních podmínek střihačů a přislíbil další jednání v lednu 2015 společně s manažery realizace ČT a zástupcem koordinace výroby ČT nad konkrétními materiály (statistiky, analýzy). Jednání proběhlo věcně a ve vstřícné atmosféře.

Nad tzv. rámcovou smlouvou proběhla bouřlivá diskuze. Šéfproducentem zpravodajství a zástupcem právního úseku byla přislíbena částečná revize některých formulací a to ve prospěch střihačů, avšak konkrétní podoba rámcové smlouvy pro rok 2015 v době jednání známa nebyla. Pochybnosti nad smlouvou ze strany A.F.S. (libovolné změny termínů střihu, poskytování střižen zdarma, riziko švarcsystému atd.) dále přetrvávají.

Výbor A.F.S.