Výsledky činnosti Asociace a plány do budoucna

Asociace střihačů existuje již dva roky. Níže naleznete stručnou rekapitulaci dosavadní činnosti a naše plány do dalších let.

Výsledky činnosti v letech 2013-2014:
– právní analýza a potvrzení zákonného autorství střihačů
– právní poradenství při uzavírání smluv pro členy Asociace
– navázání spolupráce s ostatními profesními sdruženími (APA, AČK, ARAS a další)
– spolunavrhování členů pro Státní fond kinematografie
– kontinuální jednání s vedoucím výroby ČT ohledně podmínek práce pro střihače, vyjasnění problémů střihačů vyplývajících z proměn technologie a jejích důsledků ve střižně
– zpracování odborných posudků pro televizní cyklus Česká fotka
– vyjednání změn v Rámcové smlouvě s ČT
– A.F.S. získala podporu původní střihačské asociace (AFTS) a stala se její následnickou organizací
– podepsání memoranda o spolupráci mezi Asociací a FAMU
– možnost uplatnění slev u TRACOSYS a.s. pro členy Asociace
– spuštění webových stránek a mailinglistu Asociace

Plány do budoucna:
– výroční profesní ocenění pro střihače
– vzory autorských smluv
– rozšiřování členské základny
– další jednání ve snaze zlepšit podmínky pro střihače v televizních podmínkách, zejm. autorské smlouvy, výše honoráře, počet dní na střih atd.

S podněty pro budoucí náplň činnosti A.F.S. se obracejte na info@asociacestrihacu.cz nebo kontaktujte telefonicky členy výboru. Výbor se aktuálně schází pravidelně, a to každé první úterý v měsíci. Všichni jsou vítáni!